Tidligere danmarksmester fra Vejle-butik til VM i blomsterbinderi

Foto: Vesterport Blomster. Vejles mest konkurrerende blomsterbinder Katharina Albrechtsen, der til dagligt arbejder hos Vesterport Blomster i Vejle, er udvalgt til at skulle deltage i dette års World Cup i Manchester i England.
Profilbillede

Vejles mest konkurrerende blomsterdekoratør Katharina Albrechtsen skal for første gang deltage i verdens største florist-konkurrence, Interflora World Cup, som i september bliver afholdt i Manchester i England.

Katharina har deltaget fire gange i danmarksmesterskaberne, hvor hun i 2018 vandt en førsteplads i blomsterbinding, og i 2022 fik en sølvmedalje. I Interflora World Cup 2023 konkurrerer 20 lande fra hele kloden om at skabe verdens smukkeste blomsterdekorationer. Temaet for dette års VM er bæredygtighed og naturlige materialer, og Katharina har forberedt sig siden januar i år.

Vejles mest konkurrerende blomsterbinder Katharina Albrechtsen, der til dagligt arbejder hos Vesterport Blomster i Vejle, er udvalgt til at skulle deltage i dette års World Cup i Manchester i England. Katharina har tidligere deltaget fire gange i danmarksmesterskaberne, hvor hun både har vundet en førsteplads i 2018 og fik andenpladsen i 2022.

Ved Interflora World Cup 2023, der er verdens største konkurrence for florister, skal den tidligere danmarksmester dyste mod omkring 20 florister fra bl.a. USA, Frankrig, Korea, Japan og Columbia.

Forberedelserne til World Cup begyndte hjemme i Tørring i januar
Katharina Albrechtsen tager til Manchester med næsten 30 års erfaring med blomsterfaget i bagagen samt en lang række deltagelser i blomsterkonkurrencer i Danmark og i udlandet. Katharina er ofte selv også at finde bag dommerbordet ved konkurrencer og mesterskaber.

Selvom Katharina har deltaget i utallige konkurrencer gennem hendes karriere, er det første gang, at hun skal deltage i World Cup. Og det giver da også lidt sommerfugle i maven:

”Jeg har, siden jeg blev udvalgt til at være med til VM, arbejdet næsten døgnet rundt for at være så godt forberedt som muligt. Når jeg kommer hjem fra Vesterport Blomster, går jeg direkte ud i mit værksted derhjemme for at skabe blomsterkreationer, der vil imponere dommerne og publikum i Manchester. Jeg har været med til mange konkurrencer, men VM er alligevel noget særligt, og jeg kan godt mærke, at jeg er spændt og lidt nervøs,” siger Katharina Albrechtsen, som selvfølgelig også glæder sig:

"Jeg er ydmyg og stolt over at være udvalgt til at repræsentere Danmark ved Interflora World Cup 2023. Det er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg er rørt over, at jeg har fået denne mulighed, det er et privilegie.”

Blomstertalenter fra hele verden
Interflora World Cup er verdens største internationale konkurrence for florister. Konkurrencen har siden sin begyndelse i 1972, hvor VM blev afholdt i Amsterdam, dannet rammerne for at udforske innovation inden for blomster og samle talenter fra hele verden.

Hos Interflora Danmark, som sidder med i gruppen, der udpeger den danske VM-deltager, har man ikke været i tvivl om, at det var Katharina Albrechtsen, der skulle repræsentere de danske farver i Manchester:

”World cup forener blomsterkunstnere fra hele verden i en konkurrence, der hylder kreativitet, teknisk dygtighed og lidenskaben for blomsterbinding. Vi er utrolig glade og stolte over, at Katharina skal repræsentere Danmark, og er blevet udtaget. Hun er vanvittig dygtig og har en utrolig erfaring med mange konkurrencer og flotte resultater bag sig, som hun kan være stolt af, og vi glæder os til at følge hende i England” fortæller Kirsten Ægidius, der er CEO hos Interflora Danmark.

VM-tema: Bæredygtighed og naturlige materialer
Ved mesterskabet i Manchester, som afholdes 7. til 9. september, skal de 20 internationale blomsterkunstnere dyste og fremvise deres talent og evner til at skabe bemærkelsesværdige blomsterkreationer med udgangspunkt i årets tema. Det sker i seks forskellige udfordringer fordelt over konkurrencens tre dage.

Et panel af dommere vil bedømme hver deltagers bidrag og udvælge de mest bemærkelsesværdige kreationer. I år vil konkurrencens deltagere arbejde og blive bedømt med udgangspunkt i temaet ’Vores naturlige verden’. Deltagerne skal altså kreere dekorationer ud fra bæredygtighed og naturlige materialer, hvor de specifikke opgaver forbliver hemmelige indtil konkurrencedagen. Og det er et tema, der inspirerer den danske VM-deltager:

”Jeg synes, at det er et superinteressant tema, som netop lægger op til stor diversitet og kreativitet hos os blomsterdekoratører. Årets tema lægger op til, at man ikke får importeret alle mulige eksotiske blomster fra den anden side af kloden, men i stedet udnytter og bruger det, som er tilgængeligt i ens hjemland. Fordi vi deltagere kommer fra hele verden, vil vi sikkert gribe det meget forskelligt an, og jeg glæder mig til at se de forskellige resultater,” afslutter Katharina Albrechtsen.

Kilde: Vesterport Blomster